Staromestské slávnosti už o týždeň

Žilina 24. máj 2018 – Fanúšikovia najočakávanejšej udalosti roka – Staromestských slávností už môžu pomaly začať odpočítavať hodiny do ich začatia. Presne o týždeň, vo štvrtok 31. mája 2018 sa centrum Žiliny na tri dni premení na veľké pódium plné skvelej hudby a tanca. Mesto už po 24. krát otvorí svoje brány spevákom, umelcom i remeselníkom.

Staromestské slávnosti ekologicky

V minulom roku v našom stánku platilo heslo: Pol liter za pol meter! A inak tomu nebude ani tento rok.
Nazbieraj – odmeraj – vymeň – osviež sa, to je stánok Zelenej zóny, kde za pol metra naskladaných plastových pohárov dostanete čapované pivko od Pilsner Urquell alebo kofolu.
Predchádzajúci ročník sa vydalo vyše 400 nápojov a pol litrovými plastovými pohármi bol zaplnený kontajner o objeme 1000 litrov.

Žilina už o dva týždne ožije Staromestskými slávnosťami

Bohatý kultúrny program, trhy ľudových remeselníkov, vystúpenia obľúbených umelcov, výstavy či súťaže. To všetko ponúkne od štvrtka 31. mája do soboty 2. júna 2018 na dvoch žilinských námestiach 24.ročník Staromestských slávností, ktoré sa počas svojej histórie zaslúžene stali najväčšou a najočakávanejšou udalosťou. Svedčí o tom i z roka na rok vyššia návštevnosť. Slávnosti si získali srdcia nielen každého Žilinčana, ale i návštevníkov mesta. Aj tento rok sa môže Žilina tešiť na skvelých interpretov a zaujímavé sprievodné podujatia.

SAD Žilina - Mimoriadne spoje

Kedy: 31.05.2018 a 01.06.2018
Odchod: 24:00 hod.
Odkiaľ: Autobusová stanica Žilina

DPMŽ - Mimoriadne spoje počas Staromestských slávností 2018

Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o. oznamuje cestujúcim, že počas Staromestských slávností v dňoch 31.5. – 02.06.2018 budú po 23. hodine premávať mimoriadne spoje z centra mesta na jednotlivé sídliská a do mestských častí.

Staromestské slávnosti 2018

Milí Žilinčania a návštevníci nášho mesta,

tento rok sa uskutoční už 24. ročník Staromestských slávností, ktoré pravidelne organizuje mesto Žilina. Kultúrne podujatie, ktoré patrí k jedným z najvýznamnejších v našom kraji, sa stalo neodmysliteľnou súčasťou života každého Žilinčana i návštevníka mes­ta.