Staromestské slávnosti 2018

Milí Žilinčania a návštevníci nášho mesta,

tento rok sa uskutoční už 24. ročník Staromestských slávností, ktoré pravidelne organizuje mesto Žilina. Kultúrne podujatie, ktoré patrí k jedným z najvýznamnejších v našom kraji, sa stalo neodmysliteľnou súčasťou života každého Žilinčana i návštevníka mes­ta.

V tieto dni naše mesto otvára brány remeselníkom a umelcom, ktorý predvádzajú svoju tvorbu širokej verejnosti. Každoročne sa tu predstavujú hudobníci a umelci nielen zo Žiliny a blízkeho okolia, ale aj poprední slovenskí či zahraniční interpreti. Na dvoch hlavných žilinských námestiach môžeme vidieť zmes tanca, spevu, folklóru i rôznych hudobných štýlov. Svoju činnosť prezentujú návštevníkom podujatia aj materské školy, základné umelecké školy, centrum voľného času a senior kluby.

Bohatý kultúrny program prinesie do Žiliny skvelú zábavu, dobrú hudbu, ukážky remesiel i rôzne sprievodné podujatia. Každý si v ňom určite nájde niečo svoje. Teší ma, keď vidím spokojných ľudí baviacich sa aj do neskorých večerných hodín. Naše mesto sa tak opäť na pár dní premení na centrum zábavy, dobrej nálady a pohody, ktorá sa bude šíriť žilinskými ulicami. Želám vám všetkým pekné zážitky a nezabudnuteľné chvíle so Staromestskými slávnosťami 2018.