Staromestské slávnosti opäť zaplnili centrum Žiliny kultúrou

Devätnásty ročník Staromestských slávností pod záštitou primátora mesta Žilina Igora Chomu aj napriek výkyvom počasia pritiahol do centra mesta od štvrtka 30. mája do soboty 1. júna množstvo divákov a fanúšikov, ktorí sa prišli pozrieť na svoje obľúbené skupiny či ochutnať rôzne špeciality alebo nakúpiť originálne ľudovo-umelecké výrobky. Mesto Žilina pripravilo bohatý a pestrý kultúrny program – pódiá, predajné stánky a detské atrakcie ste mohli nájsť nielen na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku, ale aj v Sade SNP a v priľahlých uličkách.

Mimoriadne spoje MHD a SAD počas Staromestských slávností 2013

Mesto Žilina si dovoľuje informovať verejnosť o aktuálnych zmenách programu Staromestských slávnosti. Zároveň Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o. posilnil dopravu o mimoriadne spoje, ktoré budú po skončení programu premávať vo štvrtok 30. a v piatok 31. mája 2013. Mimoriadne spoje pripravila aj SAD Žilina.

Zmenou programu bude výmena kapiel na Námestí Andreja Hlinku vo štvrtok 30. mája. Najskôr vystúpi skupina Desmod o 20.30 hod. a po nich nasleduje skupina Horkýže slíže, ktorá vystúpi o 21.45 hod.

5. rozprávkový deň detí

01.06.2013 | sobota
Námestie Andreja Hlinku | Sad SNP | 10.00 – 13.00 hod.

Tvorivá dielňa
– maľujeme obraz Spievanky a Zahrajka

Detský florbal
– beh s hokejkou pomedzi prekážky a v závere hodiť loptičku do hracieho koša

Obrázkový svet
– hra s veľkými obrázkami, pozorujeme predmety na obrázku a odpovedáme na súťažnú otázku + hod veľkou kockou

19. ročník Staromestských slávností

Milí Žilinčania a návštevníci nášho mesta, s radosťou v srdci Vás vítam na 19. ročníku Staromestských slávností. Už tradične najväčšie podujatie organizované Mestom Žilina.