XVII. Staromestské slávnosti odomknú centrum Žiliny

Žilina 10. 5. 2011 – Už po sedemnásty raz Žilina odomkne svoje centrum umelcom a remeselníkom. Tohtoročné Staromestské slávnosti sa konajú v dňoch 2. – 4. júna 2011 na Mariánskom námestí, vo Farskej uličke, na Farských schodoch ako aj na Námestí Andreja Hlinku, ktoré bude už tradične patriť vyznávačom populárnej a rockovej hudby.

Na Staromestských slávnostiach, ktorých hlavným organizátorom je Mesto Žilina, bude pripravený bohatý program, v ktorom sa predstavia folklórne súbory, dychová hudba, zaznie jazz a swing. Svoju činnosť prídu prezentovať aj materské školy, základné umelecké školy, centrá voľného času a senior kluby. Nebudú chýbať tradičné trhy ľudovo-umeleckých remesiel.

V rámci Staromestských slávností budú prebiehať sprievodné podujatia, ktoré organizujú: Zbor Žilincov, kníhkupectvo Artforum, Považské múzeum v Žiline, Ekumenická spoločnosť v Žiline a centrá voľného času. Zároveň Mesto Žilina organizuje aj Žilinskú plaveckú štafetu v rámci Európskeho plaveckého dňa 2011.

Viac informácií o programe XVII. ročníka Staromestských slávností, ako aj o histórii a fotogalérie predošlých ročníkov nájdete na web stránke www.staromestske-slavnosti.sk aj v na oficiálnych stránkach mesta www.zilina.sk.

PhDr. Pavol Čorba
  hovorca mesta