XX. ročník Staromestských slávnosti - video+kapelné video

Jubilejný dvadsiaty ročník Staromestských slávností prilákal do centra Žiliny množstvo návštevníkov všetkých vekových kategórií, pre ktorých organizátori pripravili počas troch dní bohatý hudobný program, širokú ponuku rozmanitých remeselníckych výrobkov a sprievodné podujatia. Za týmto všetkým sa však skrýva veľa práce organizačného tímu a brigádnikov.

Mimoriadne spoje počas Staromestských slávností 2014

Dopravný podnik mesta Žiliny s.r.o. oznamuje cestujúcim, že počas Staromestských slávností v dňoch 29.5. a 30.5.2014 budú po 23. hodine premávať mimoriadne spoje z centra mesta do jednotlivých sídlisk a mestských častí.

Slávnostný sprievod naprieč centrom mesta Žilina

Pozývame Vás na slávnostný sprievod naprieč centrom mesta Žilina, ktorý sa koná pri príležitosti 20. výročia Staromestských slávností. Veľkolepý sprievod vyjde do ulíc vo štvrtok 29. mája 2014 o 13.30 hod. spred Mestského divadla a ďalej bude pokračovať Radničnou ulicou na Mariánske námestie, kde sa postupne zastaví na štyroch stanoviskách.

Mimoriadne spoje MHD a SAD počas Staromestských slávností 2014

Chcete sa zabaviť, neobmedzujte sa autom. SAD Žilina pre Vás pripravila mimoriadne spoje počas Staromestských slávnosti.

20 rokov Staromestských slávností

História Staromestských slávností sa začala písať v septembri v roku 1995, kedy sa uskutočnil prvý ročník tohto podujatia pod názvom Žilinské trhy ľudových a umeleckých remesiel. Remeselné trhy a kultúrny program zameraný najmä na prezentáciu folklórnych súborov sa konal na vtedajšom Námestí Ľudovíta Štúra. Hlavnými organizátormi, okrem mesta Žilina, bol Zbor Žilincov, Regionálne osvetové stredisko a Živnostenské spoločenstvo.

XX. ročník Staromestských slávnosti

Milí Žilinčania a návštevníci nášho mesta, Staromestské slávnosti majú v meste Žilina dlhoročnú tradíciu. Už dvadsiaty krát sa zaplnia ulice a námestia nášho mesta obyvateľmi a návštevníkmi všetkých vekových kategórií, aby si z bohatého kultúrneho programu a rozmanitej ponuky výrobkov vybrali to, čo ich najviac zaujíma.